Mengatasi Virtual Memory Is Too Low - Pirate4All | Free Download Software Full Version -->

Mengatasi Virtual Memory Is Too Low

Pirate4All | December 18, 2017

Full Version


Pernah tak anda merasa komputer anda bergerak dengan begitu perlahan apabila menjalankan applikasi di komputer?Dan kemudian keluar mesej menyatakan Virtual Memory is Too Low. Apa itu Virtual Memory?Virtual memory adalah ingatan maya yang digunakan windows bagi menggantikan  "random access memory (RAM)" untuk menjalankan program atau applikasi apabila komputer bergerak perlahan akibat daripada kekurangan RAM. Ruang di dalam RAM perlu dikosongkan bagi membolehkan komputer bergerak laju.

Jadi, data dalam memory akan dipindahkan kepada ruang sementara hard disk yang dipanggil "paging file". Virtual memory ini menggabungkan RAM komputer dengan ruang sementara hard disk. Secara mudahnya, virtual memory too low berlaku apabila saiz paging file yang digunakan melebihi saiz paging file yang ditetapkan. Cara yang paling mudah untuk mengatasi masalah virtual memory too low adalah dengan menambah RAM pada komputer anda yang mana ianya memerlukan kos. Cara lain adalah dengan meningkatkan saiz paging file.

1.  Right click my computer dan pilih properties.


2. Klik pada advanced system settings dan pada tab advanced, pilih setting pada performance.

3. Kemudian pada tab performance, pilih tab advance dan klik Change bawah virtual memory.


4. Buangkan tanda pada automatically manage dan pilih custom. 5. Isikan kolum tersebut dan klik set.


6. Tekan OK dan restart. Bereh. 1. Right Click my computer. Pilih Propeties. 2. kemudian, klik advanced tab dan klik setting pada Performance. 3. Klik advanced tab dan klik setting pada virtual memory.
4. Isikan Kolum dan klik set.
5. Klik ok dan Restart.ATTENTION!: Semua links download boleh ditukar ganti. 
GUIDE: Sekiranya bermasalah dalam mendownload, panduannya ada disediakan
DOWNLOAD MANAGER: Disarankan download file menggunakan IDM bagi mempercepatkan kelajuan download. 
DEAD/EXPIRED LINKS: Jika links yang disediakan telah expired atau mati, sila laporkan segera. Sila maklum bahawa links hanya akan diganti sekiranya kedua-dua links yang disediakan telah mati. 
Mengatasi Virtual Memory Is Too Low Reviewed by Pirate4All on December 18, 2017 Rating: 5 Pernah tak anda merasa komputer anda bergerak dengan begitu perlahan apabila menjalankan applikasi di komputer?Dan kemudian keluar mes...
Load comments